De ce trăiesc femeile mai mult decât bărbaţii

1 2 jpg jpeg

Specialiştii de la Universitatea de Sud din California (SUA) au descoperit că schimbarea obiceiurilor zilnice, printre care şi cele alimentare, au făcut ca femeile să sufere într-o pondere mai mică de probleme cardiovasculare, spre deosebire de bărbaţi.

În cadrul cercetării, oamenii de ştiinţă au analizat datele adunate în perioada 1800-1935, de la participanţi din 13 ţări.

După ce au verificat cauzele frecvente de deces în rândul participanţilor de 40 de ani, cercetătorii au observat că decesele cauzate de afecţiuni cardiace în rândul femeilor s-au redus cu aproape 70%.

Rezultatele au arătat că bolile cauzate de fumat şi cele cardiovasculare sunt mai frecvente în rândul bărbaţilor, de unde şi riscul de deces timpuriu.

„Am fost surprinsşi să vedem că există diferenţe între perioada de viaţă în ceea ce priveşte femeile şi bărbaţii. Aceştia din urmă au un risc ma mare de deces timpuriu, în cele mai multe din cazuri el fiind cauzat de afecţiuni cardiovasculare“, a precizat Eileen Crimmins, profesor de gerontologie la Universitatea de Sud din California.