De ce sunt periculoase bătăile neregulate ale inimii?

1 2 jpg jpeg

Riscul este cu atât mai mare în cazul femeilor care au luat medicamente pentru subţierea sângelui. Pentru a vedea diferenţele dintre femei şi bărbaţi privind riscul de a suferi un AVC, oamenii de ştiinţă au colectat date de la mai mult de 39.000 de bărbaţi şi 44.000 de femei, care aveau vârsta de peste 65 de ani.

Dintre toţi participanţii, femeile care luau medicamente pentru subţierea sângelui erau şi cele care sufereau de fibrilaţie atrială şi care aveau un risc mai mare de a suferi un AVC.

,,Rezultatele obţinute în cadrul studiului au indicat că femeile sunt mai predispuse unui accident vascular cerebral decât barbaţii, iar acest lucru se datorează în mare parte şi medicamentelor care au scopul de a subţia sângele. Rezultatele ar trebui să alerteze medicii care tratează pacienţii cu fibrilaţie atrială, în special femeile mai în vârstă, pentru a controla mai atent doza de medicamente pentru subţierea sângelui”, a afirmat Loiuse Pilote, director al Departementului de Medicină Internă de la Universitatea ,,McGill” din Montreal, Canada.