De ce sunt bune proteinele slabe

2 jpg jpeg

Publicat în „Journal of the American Medical Association“ (JAMA), citat de Agerpres, studiul a fost realizat pe mai mult de 130.000 de persoane timp de 3 decenii. Rezultatele confirmă ceea ce mulţi profesioniştii din domeniul sănătăţii spun de zeci de ani, dar aduce şi câteva surprize. De exemplu, consumul de carne roşie sau alte proteine grase, cum ar fi ouăle şi brânza, nu creşte riscul de deces în rândul persoanelor sănătoase. „Aşteptările cu privire la impact sunt mai puţin importante în grupul de persoane cu un stil de viaţă sănătos, dar nu şi la acela la care această legătură dispare complet“, a declarat Mingyang Song , cercetător la Massachusetts General Hospital şi coautor al studiului. Cu toate acestea, studiul spune că persoanele care beau mult alcool, care sunt supraponderale, fumează sau nu practică activitatea fizică sunt susceptibile de a avea un risc de deces crescut în caz de consum excesiv de proteine şi de grăsime. „Când ne-am uitat mai îndeaproape la date, am constatat că grupul de persoane cu un stil de viaţă nesănătos a consumat mai multă carne roşie, ouă şi produse lactate bogate în materii grase, în timp ce grupul de persoane cu un stil de viaţă sănătos consumă mai mult peşte şi păsări de curte“, a dezvăluit cercetătorul.

Proteinele cu cel mai mare risc se găsesc în carnea roşie, inclusiv în carne de vită şi de porc. Studiul recomandă să fie preferate proteinele care se găsesc în pâine, cereale, paste, fasole, nuci şi legume.