De ce sunt bune pauzele scurte la birou

1 2 jpg jpeg

Chiar ┼či plimb─ârile scurte de dou─â minute, la un interval de jum─âtate de or─â, sunt mai eficiente dec├ót cele rapide pentru angaja┼úii care ├«┼či petrec ├«n medie opt ore pe zi st├ónd pe scaun.

├Än prima parte a studiului, cei 70 de participan┼úi au stat pe scaune timp de nou─â ore pe zi. ├Än tot acest timp, participan┼úilor le-a fost m─âsurat nivelul de glucoz─â, dar ┼či cel de insulin─â din s├ónge dup─â fiecare mas─â pe care au luat-o ├«n grab─â st├ónd la birou.

Ulterior, participanţii au fost rugaţi să facă scurte pauze, timp în care ei se plimbau înainte de a relua sarcinile de serviciu.

Rezultatele analizelor de s├ónge realizate pe tot parcusul cercet─ârii au ar─âtat c─â participan┼úii aveau valori aproape de normal a insulinei ┼či a glucozei din s├ónge ├«n cea de-a dou─â parte a studiului.

,,Plimb─ârile scurte, chiar ┼či de dou─â minute la un interval de jum─âtate de or─â, aduc beneficii ├«n ceea ce prive┼čte riscul de apari┼úie a diabetului. Plimb─ârile scurte ajut─â la men┼úinerea unei valori normale a glucozei din s├ónge at├ót ├«n cazul persoanelor normoponderale, dar ┼či a celor supraponderaleÔÇŁ, au precizat oamenii de ┼čtiin┼ú─â de la Universitatea Otago din Noua Zeeland─â.