De ce slăbesc mai greu persoanele supraponderale

2 jpg jpeg

Explicaţia specialiştilor este că persoanele mai slabe produc în cantitate mai mare proteine care inhibă abilitatea organismului de a arde caloriile.

În schimb, persoanele care au probleme cu greutatea mai mari produc proteina cunoscută sub numele de sLR11, cea care opreşte procesul de a arde grăsimile cu scopul de a păstra căldura corporală.

Cercetătorii consideră că rezultatele acestui studiu poate avea implicaţii în ceea ce priveşte tratamentele pentru combaterea obezităţii.

La aceste concluzii au ajuns oamenii de ştiinţă britanici şi cei japonezi după ce au realizat mai multe teste în laborator pe cobai, multe dintre aspecte fiind comparabile cu cele în cazul oamenilor.

„Cercetarea noastră a arătat că diferenţa de greutate dintre persoane poate influenţa modul în care ele pierd în greutatea atunci când îşi doresc acest lucru. Cu cât persoana are un exces mai mare de greutate, cu atât reuşeşte să slăbească mai greu“, a afirmat Antoni Vidal-Puig, profesor în cadrul Universităţii Cambridge din Marea Britanie.

Concluziile studiului au fost publicate în Jurnalul Medical „Nature Communication“.