De ce poate fi benefic obiceiul de a-ţi pocni degetele

1 2 jpg jpeg

Contrar a ceea ce se credea până acum, conform unui studiu realizat de un chirurg al membrelor superioare şi un radiolog de la Universitatea California, SUA, obiceiul de a pocni degetele nu este dăunător.

Rezultatele cercetării lor au demonstrat, nu numai că aceia care-şi pocnesc degetele nu au nicio problemă cu articulaţiile, ba chiar obţin o amplitudine mai mare a mişcărilor degetelor după aceea, relatează 7sur7.be.

În ceea ce priveşte zgomotul caracteristic produs de această „activitate“, acesta provine din eliberarea bulelor de gaz care se formează în lichidul din articulaţii.

De ce se crede totuşi că obiceiul nu este sănătos? Pentru doctorul Greg Kawchik, intervievat de CNN şi citat de Agerpres, răspunsul este simplu:

Este doar părerea mea, dar am impresia că oamenii sunt atât de dezgustaţi de acest zgomot, încât au creat mituri în jurul acestui obicei“, a spus el.

Cercetătorii au ţinut totuşi să relativizeze rezultatele studiului lor, ţinând seama că au cercetat până acum doar efectele pe termen scurt şi nu pe cele pe termen lung ale pocnirii degetelor, încheie 7sur7.be.