De ce nu trebuie să-ţi faci griji privind greutatea

1 2 jpg jpeg

După mai multe analize, specialiştii au observat că persoanele (în special cele supraponderale şi cele obeze) care sunt mereu atente la ceea ce mănâncă şi îşi fac constant griji că se pot îngrăşa au mai multe şanse să câştige în greutate.

Explicaţia cercetătorilor este una simplă: persoanele care consideră că au probleme cu greutatea tind să mănânce mai mult pe fond de stres, de unde şi riscul de a câştiga câteva kilograme în plus.

În cadrul studiului, specialiştii au analizat datele obţinute de la 14.000 de persoane din SUA şi Marea Britanie. În primă fază, oamenii de ştiinţă au verificat alimentaţia voluntarilor, după care au examinat dacă aceştia au avut probleme cu greutatea încă din perioada copilăriei.

Astfel, rezultatele analizelor au arătat că exact participanţii care îşi făceau mai multe griji privind numprul de kilograme erau cele care oscilau în privinţa greutăţii.

„Persoanele reacţionează la stres în mod diferit. De exemplu, cele care sunt mereu tensionate în ceea ce priveşte greutatea tind să consume mai multe alimente, fapt ce poate să le afecteze numărul de kilograme, sănătatea, dar şi stima de sine“, a afirmat Peter LePort, director medical la Centrul de Obezitate „MemorialCare“ din Fountain Valley, California.