De ce nu este bine să-ţi laşi copilul mult în faţa televizorului

1 2 jpg jpeg

Rezultatele unei cercetări, care s-a desfăşurat pe o perioadă de trei decenii, la care au participat 6.000 de copii din Marea Britanie, au arătat că dacă cei mici sunt lăsaţi mult în faţa televizorului devin la maturitate sedentari.

După 10 ani de la începerea studiului şi la finalul acestuia participanţii au răspuns la mai multe întrebări legate de obiceiurile lor zilnice. În funcţie de timpul pe care l-au petrecut în faţa televizorului, adică o mare parte din zi sau mai puţin de o oră, specialiştii au observat că participanţii care au stat mai mult în faţa ecranului tv erau mult mai sedentari.

În jurul vârstei de 40 de ani, voluntarii care au stat mai mult timp în faţa televizorului aveau probleme cu greutatea, spre deosebire de cei care au petrecut mai puţin timp în faţa ecranului tv.

,,Primele persoane care pot lua atitudine în această situaţie sunt părinţii. Mai exact, ei sunt cei care trebuie să le conceapă celor mici un program zilnic de activităţi, astfel încât ei să nu petreacă timp în faţa televizorului. Având în vedere cum poate influenţa acest lucru stilul de viaţă al persoanei, părinţii trebuie să acorde mai multă atenţie acestui aspect”, a afirmat expertul în sănătate publică Mark Hamer.