De ce este important să incluzi peştele în alimentaţie

2 jpg jpeg

Vestea este cu atât mai bună pentru persoanele care vor să ţină cură de slăbire după excesele alimentare făcute la mesele de la sfârşit de an.

Explicaţia specialiştilor este una simplă: acizii graşi care se găsesc în peşte, respectiv în uleiul de peşte, ajută la transformarea celulelor de grăsime rele în celule bune, ceea ce favorizează arderea caloriilor.

Administrarea uleiului de peşte şi consumul acestui aliment este cu atât mai importantă la vârsta a doua, etapă când numărul celulelor bune de grăsime din organism se diminuează.

În cadrul cercetării, oamenii de ştiinţă japonezi au analizat două tipuri de grăsime corporală, pe cobai, în studii de laborator. În primă fază, specialiştii au împărţit cobaii în două grupuri.

O parte dintre ei au consumat ulei de peşte, în timp ce celălalt grup nu. După ce au analizat efectele acizilor graşi Omega-3 asupra celor două tipuri de grăsime, cercetătorii au ajuns la concluzia că uleiul de peşte aduce beneficii în ceea ce priveşte arderile calorice şi pierderea în greutate la cobaii de vârsta a doua.

„Acum ştim cu exactitate ce efecte au uleiul de peşte, dar şi consumul acestui aliment asupra celulelor de grăsime din organism. Putem să susţinem cu dovezi faptul că dieta mediteraneeană şi cea japoneză, care cuprind din belşug peşte, aduc o mulţime de beneficii sănătăţii“, a afirmat Teruo Kawada, autorul studiului şi profesor la Universitatea Kyoto din Japonia.