De ce este esenţial să ai un somn odihnitor

1 2 jpg jpeg

Pentru a vedea care este leg─âtura dintre lipsa de somn ┼či cre┼čterea nivelului de durere, speciali┼čtii au realizat un studiu la care au participat mai mul┼úi pacien┼úi care sufereau de osteoartrit─â (afec┼úiune a cartilajului care protejeaz─â ┼či ├«nvele┼čte articula┼úiile) la nivelul genunchiului.

Participan┼úii la studiu, care f─âceau parte dintr-o alt─â cercetare legat─â de durere au fost ├«mp─âr┼úiti ├«n prim─â faz─â ├«n dou─â grupe.Cei din prima grup─â ┼či-au urmat obiceiurile zilce, ├«n timp ce cei din al doiea grup au fost priva┼úi timp de dou─â zile de somn.

Astfel, speciali┼čtii au observat c─â participan┼úii din cel de-al doilea grup acuzau dureri mai puternice de genunchi dec├ót cei care s-au odihnit corespunz─âtor.

,,Suntem de p─ârere c─â lipsa somnului poate duce la declan┼čarea mai multor tulbur─âri minore la nivel psihologic, ceea ce poate face ca senza┼úia de durere s─â fie mai intens─â. Mai multe studii au mai ar─âtat c─â somnul poate influen┼úa s─ân─âtateaÔÇŁ, a afirmat Laurence Bradley, profesor ├«n cadrul Diviziei de Imunologie ┼či Reumatologie a Universit─â┼úii din Birmingham.