De ce este bine să folosim deseori praf de copt

1 2 jpg jpeg

Mai exact, cele mai recente studii în domeniu au arătat că vârstnicii care un nivel redus în organism de sodiu (compus din bicarbonatul de sodiu, respectiv din praful de copt) au un risc cu 24% mai crescut de deces timpuriu.

Specialiştii susţin că o creştere a acestui compus în organism poate duce chiar la perlungirea vieţii. Acest compus ajută la menţinerea nivelului de pH din sânge în limite nromale, este implicat în procesele rinichilor şi ale plămânilor şi are un rol important când vine vorba de sănătatea celulelor din organism.

În cadrul cercetării, mai multe echipe de specialişti au analizat datele obţinute de la 2.287 de participanţi, axându-se mai mult pe starea de sănătate a celor care aveau peste 70 de ani.

Datale necesare cercetării au fost colectate în perioada 1997-2014. După ce le-au făcut mai multe analize de sânge şi investigaţii medicale voluntarilor, cercetătorii au ajuns la concluzia că nivelul redus de sodiu din organismul vârstnicilor poate fi asociat cu riscul de deces timpuriu.

„Nivelul mic de săruri acide din organism poate influenţa predispoziţia pentru anumite afecţiuni, dar şi starea acestora dacă ele sunt deja diagnosticate“, a afirmat Kalani Raphael, profesor la Universitatea din Utah, SUA.