De ce este bine să bei trei ceşti de ceai verde

1 2 jpg jpeg

Consiliul olandez al sănătăţii recomandă, potrivit Agerpres, să se bea trei-patru ceşti de ceai pe zi după ce a trecut în revistă toate studiile realizate până în prezent asupra legăturii între consumul de ceai şi bolile cronice (afecţiuni cardiovasculare, diabet, cancer, demenţă, depresie, etc.).

Specialiştii subliniază că este vorba de ceai „adevărat“ şi nu de infuzii sau ceaiuri de fructe, relatează passionsante.be.

Ceaiul are un efect pozitiv asupra presiunii arteriale, consumul zilnic a cinci ceşti de ceai negru sau a trei ceşti de ceai verde reducând presiunea sistolică în medie cu 2 mmHg. În plus, ameliorează nivelul de colesterol: trei ceşti de ceai negru sau verde pe zi ar scădea nivelul colesterolului „rău“ (LDL).

Acest dublu efect (presiune arterială şi colesterol) contribuie la prevenirea bolilor vasculare (cardiace şi cerebrale).

Patru ceşti de ceai negru sau verde ar scădea cu circa 15% riscul de a face diabet.

Nu s-a demonstrat în schimb, cel puţin deocamdată — vreun efect pozitiv al consumului de ceai asupra riscului de a dezvolta cancer (de sân, colon, plămâni), demenţă sau depresie. Este cercetat în prezent rolul său precis în controlul greutăţii, iar studiile vor continua.