De ce e important să se consume probiotice în sarcină

1 2 jpg jpeg

În urma mai multor analize, oamenii de ştiinţă de la Universitatea Stanford din California (SUA) au ajuns la concluzia că bacteriile prezente în organism în timpul sarcinii pot influenţa momentul în care femeia intră în travaliu.

Astfel, specialiştii spun că în urma unui test prin care se poate verifica bacteriile bune din organism, medicul care supraveghează sarcina poate indica sau nu tratament astfel încât sarcina să decurgă cu bine până la capăt.

La aceste concluzii au ajuns cercetătorii după ce au efectuat un studiu la care au participat 49 de femei însărcinate. Participantelor le-au fost recoltate probe pe tot parcurs sarcinii, dar şi după naştere.

Rezultatele obţinute au arătat că 15 dintre voluntare, cele la care au ieşit negative analizele pentru bacteriile din familia lactobacilus, au născut mai devreme de termen.

,,Aceste descoperiri ne pot ajută să identificăm din timp şi să luăm măsuri în cazul gravidelor care au un risc ridicat de naştere prematură. Astfel, se pot recomanda gravidelor din timp medicaţia necesară, astfel încât să ducă sarcina la termen cu bine“, a precizat David Relman, medic în cadrul Universităţii Stanford.

Iaurturile, sana, chefirul şi brânzeturile se numără printre cele mai bune surse de probiotice pe care le poţi include în alimentaţia zilnică.