De ce e important să râzi cât mai des

1 2 jpg jpeg

Chiar şi în urma hohotelor de râs se pun în funcţiune muşchii faciali şi cei abdominali, ceea ce duce la arderea în medie a 10 calorii pe oră.

La această concluzie a ajuns medicul Helen Pilcher, care este şi comedian cu doctorat în biologie, după ce a descoperit că în urma celor mai intense forme de râs se pierd în medie 120 de calorii pe oră, la fel de multe ca şi atunci când persoana face plimbări uşoare.

Mai mult, în timpul crizelor sănătoase de râs se contractă şi grupa de muşchi abdominali cunoscuţi sub denumirea de muşchi oblici, cei care sunt responsabili de formarea pătrăţelelor dacă se face sport intens.

Rezultatele obţinute în urma studiilor au mai arătat că râsul puternic poate influenţa şi îmbunătăţirea fluxului de sânge din organism, fapt ce reduce riscul de apariţia a problemelor cardiovasculare şi grăbeşte arderea caloriilor.

„Vizionarea comediilor, dar şi hohotele de râs sunt o bună modalitate prin care persoana îşi poate menţine uşor greutatea, asta şi dacă are o alimentaţie echilibrată. Bine de ştiut este că râsul nu înlocuieşte mersul la sală. Având în vedere că râsul aduce nenumărate beneficii pentru sănătate, nu ar strica să ne amuzăm măcar din când în când“, a afirmat medicul Helen Pilcher.