De ce e bine să mai şi plângem

1 2 jpg jpeg

Cercetătorii de la Universitatea din Minnesota, SUA, au observat că plânsul a schimbat dispoziţia în bine la aproximativ 88.8% din persoanele care au participat la studiu.

De asemenea, lacrimile au avut proprietatea de a grăbi vindecarea unor boli, dar şi de a întări sistemul imunitar. Mai mult, plânsul a putut reduce intensitatea stărilor nervoase şi a stresului.

Ne simţim mai bine după ce plângem, este de părere omul de ştiinţă William Frey, deoarece în acest fel ne putem descărca de emoţii şi de starea tensionantă.

„Substanţele chimice care se dezvoltă în timpul stresului pot fi înlăturate prin lacrimi. Atunci când stresul nu este eliberat, se poate favoriza creşterea riscului de infarct şi de degradare cerebrală.

Cercetătorii au descoperit că lacrimile produse atunci când ne simţim trişti, nu cele provocate de dureri conţin un nivel mare de minerale, magneziu şi potasiu.

Magneziul este un nutrient care poate ajuta la scăderea colesterolului „rău“, iar potasiul ajută la ţinerea sub control a tensiunii arteriale.

Lacrimile conţin şi un hormon numit prolactină, care ajută la reducerea sentimentelor provocate de stres şi la îmbunătăţirea sistemului imunitar.

Femeile au mai multă prolactină decât bărbaţii, în special femeile gravide, pentru că nivelul de prolactină se măreşte în timpul sarcinii.