De ce e bine să consumăm pâine albă
Stimulează dezvoltarea unor bacterii benefice
În urma unui studiu recent, s-a demonstrat că pâinea albă stimulează dezvoltarea bacteriilor benefice din intestine. La ce sunt bune acestea? Aceste bacterii sunt foarte importante pentru sănătate. Dacă numărul lor scade, organismul este mai predispus la boli.
Rolul pozitiv al fibrelor şi probioticelor
Pentru a stimula aceste culturi de bacterii benefice, dieta este foarte importantă, iar diferite studii au demonstrat rolul pozitiv al fibrelor şi probioticelor.
Puţini cercetători au studiat însă efectul polifenolilor, care se regăsesc în foarte multe alimente: fructe, legume, cereale.
Pecticina scade numărul bacteriilor benefice
Sonia Gonzales şi echipa ei de cercetători s-au axat tocmai pe acest detaliu. Au analizat mai mulţi adulţi sănătoşi ce alimente consumă, apoi au analizat ce culturi de bacterii sunt prezente în intestinele acestora.
Astfel, ei au observat că pectina, substanţă care se regăseşte în citrice, scade numărul bacteriilor benefice.
Trebuie consumată cu moderaţie
În schimb, pâinea albă stimulează producţia de Lactobacillus, un grup de bacterii foarte bune pentru sănătate.
În orice caz, pâinea albă trebuie mâncată cu moderaţie.