De ce e bine să bei bere iarna

1 2 jpg jpeg

Ea este o bună sursă de vitamine (B, B2, B3), minerale (o sticlă de bere poate conţine 92 mg de potasiu, 14 mg de calciu şi 48 mg de fosfor), dar şi de fibre şi antioxidanţi.

Includerea berii în alimentaţie nu numai că ajută la întărirea imunităţii, ci previne osteoporoza şi menţine greutatea corporală.

„Datorită proprietăţilor benefice pe care le are asupra organismului, berea poate fi consumată în orice anotimp. Aportul său de vitamine, fibre, antioxidanţi, elemente atât de necesare organismului pentru a funcţiona în parametrii normali este reprezentat, în mod evident, şi iarna. Într-adevăr, sărbătorile se apropie şi nu trebuie neglijată alimentaţia în această perioadă, excesele culinare fiind des întâlnite. Însă, în contextul unui stil de viaţă echilibrat şi a unei alimentaţii corespunzătoare, consumul moderat de bere poate completa foarte bine o dietă sănătoasă şi în anotimpul rece”, spune Corina Zugravu, preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Potrivit unei serii de cercetări internaţionale, dar şi a celor efectuate anul acesta în România, berea, consumată cu moderaţie, nu provoacă modificări în masa corporală.

Un pahar de bere cu alcool conţine aproximativ 100 de kcal, în timp ce unul de bere fără alcool are sub 50 de kcal. Un consum moderat de bere înseamnă o cantitate de 660 ml/ zi pentru bărbaţi şi 330 ml/ zi pentru femei, cu o concentraţie alcoolică de maxim 5%.