Curmalele pot preveni cancerul

2 jpg jpeg

Mai mult, acestea sunt bogate în substanţe care ajută la menţinerea unei tensiuni arteriale normale, întăresc sistemul imunitar, potrivit unui studiu publicat în International Journal of Clinical and Experimental Medicine, informează dailymail.co.uk., citat de Mediafax.

Studiul a arătat că aceste fructe conţin niveluri ridicate de polifenoli, un tip de antioxidant despre care se crede că ajută la scăderea incidenţei cancerului şi a mortalităţii provocate de această boală. De asemenea, curmalele conţin beta D-glucan, o substanţă care a fost folosită în teste de laborator, pe animale, şi care a încetinit dezvoltarea tumorilor canceroase.

Curmalele conţin şi cantităţi mari de potasiu, mineral util în menţinerea unui nivel normal al tensiunii arteriale, mangan, cupru şi seleniu, benefice în întărirea sistemului imunitar.

Specialiştii cred că aceste fructe sunt benefice organismului datorită combinaţiei de minerale, care ajută şi la metabolizarea conţinutului ridicat de zahăr, astfel încât să nu fie transformat în grăsime.

Principalul autor al cercetării, medicul Arshad H. Rahmani, de la Universitatea Qassim din Arabia Saudită, a declarat că studiul arată existenţa unor efecte benefice ale curmalelor în prevenirea cancerului, dar este nevoie de analize suplimentare pentru a înţelege exact de ce se întâmplă acest lucru.