Curăţenia excesivă poate afecta sănătatea celor mici

1 2 jpg jpeg

Aceştia sunt de părere că sterilizarea mediului în care ne creştem copii poate afecta sănătatea acestora, făcându-i să fie predispuşi la mai multe tipuri de alergii.

Mai exact, curăţenia în exces poate duce în timp la slăbirea sistemului imunitar, ceea ce poate creşte riscul de îmbolnăviri.

Mai rău, rezultatele mai multor studii recente au arătat că în astfel de situaţii poate creşte şi predispoziţia pentru bolile autoimune, dar şi pentru alte probleme de sănătate precum scleroza multiplă, artrita reumatoidă sau unele forme de diabet zaharat.

„Este important să-i învăţăm pe copii regulile elementare de igienă şi să încercăm să păstrăm pentru ei un mediu cât mai curat, dar esenţial este să ştim să ne oprim înainte de a exagera. Alegerea produselor care distrug până la 99% din bacterii nu aduc atât de multe beneficii sănătăţii precum am crede. Dacă cel mic intră în contact cu diverse forme de bacterii, atunci imunitatea lui îşi va face treabă şi va lupta împotriva posibilelor infecţii. În caz contra nu facem decât să-i sensibilizăm şi mai mult“, a precizat Tim Spector, profesor de Epidemiologie la Colegiul Imperial din Londra, Marea Britanie.