Cura de salate şi suc de măcriş detoxifiază organismul
Cine se decide să urmeze o cură de detoxifiere a organismului va scăpa şi de kilogramele acumulate peste greutatea normală. Mai mult, veţi beneficia de un aport important de vitamine şi minerale. Plantă tămăduitoare Cu toţii ştim că plante precum muşeţelul, păpădia şi urzica sunt tămăduitoare, însă puţini au aflat că măcrişul are proprietăţi terapeutice.
"Măcrişul are gust acrişor, plăcut şi are proprietatea de a stimula digestia. De asemenea, are efect vitaminizant şi remineralizant. Frunzele le puteţi adăuga în salate după ce le spălaţi bine. Puteţi prepara şi suc de măcriş dintr-un pumn de frunze proaspete, spălate şi zdrobite bine, peste care puneţi 50 ml de apă. După ce amestecaţi bine frunzele zdrobite şi apa, filtraţi soluţia. Din sucul astfel obţinut beţi dimineaţa, înainte de micul dejun. Este indicat persoanelor care au carenţă de vitamine pentru că are şi proprietatea de a spori apetitul", explică dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS.
Ce afecţiuni vindecă Cura de salate şi suc de măcriş poate dura o săptămână dacă vreţi să scăpaţi de toxine. Persoanele care au boli hepatice trebuie să bea în fiecare dimineaţă un amestec din 50 ml suc de măcriş şi 50 ml suc de păpădie.