Cumperi salate la pung─â? Iat─â ce ri┼čti!

1 2 jpg jpeg

Explicaţia este una simplă: frunzele de salată pot conţine cantităţi mari de clor, de aceea pot afecta sănătatea.

├Änainte ca salatele s─â fie ├«mpachetate ├«n pungi, ├«n unele cazuri ele pot fi ┼úinut chiar ┼či ┼čase-opt ore ├«n recipiente mari cu ap─â ├«n care se adaug─â ┼či clor, numai c─â nivelul acestei substan┼úe nu este tot timpul atent controlat.

Av├ónd ├«n vedere aceste procedee, mul┼úi speciali┼čti ├«n nutri┼úie sunt de p─ârere c─â este mult mai bine ne preg─âtim noi salatele acas─â, din frunze proaspete pe care s─â le rupem cu m├óna, dec├ót s─â apel─âm la variantele deja preg─âtite de pe rafturile magazinelor.

ÔÇ×Persoanele care aleg s─â consume frecvent astfel de salate trebuie s─â acorde o mai mare aten┼úie ┼či riscurilor pe care le au asupra s─ân─ât─â┼úii. Unii produc─âtori de acest gen adaug─â ├«n apa ├«n care sunt ┼úinutele frunzele de salat─â ┼či acizi din fructe, sub form─â de pudr─â sau lichid. Se apeleaz─â la astfel de substan┼úe tocmai pentru ca bacteriile s─â nu se dezvolte pe salate, c├ót timp ele sunt p─âstrate ├«n pungi pe raftul magazinuluiÔÇŁ, a afirmat Joanna Blythman, editor pe nutri┼úie.