Cum trat─âm hernia de disc lombar? (P)

1 2 jpg jpeg

Speciali┼čtii Centrului Medical Anadolu spun c─â durerile pe care le pot resim┼úi bolnavii depind de modul ├«n care discul intervertebral este afectat.

Care sunt simptomele herniei de disc lombar?

├Än func┼úie de modul ├«n care este afectat discul, durerile de spate pot fi resim┼úite la unul sau la ambele picioare. ├Än plus, ├«n cazurile avansate ale afec┼úiunii, pacien┼úii pot resim┼úi senza┼úie de amor┼úeal─â a picioarelor. Prof. Dr. Ahmet Hilmi Kaya, Conferen┼úiar ├«n Neurochirurgie la Centrul Medical Anadolu spune c─â o presiune puternic─â la nivel lombar, dup─â o perioad─â lung─â f─âr─â efort fizic, poate duce la afectarea discului intervertebral. Concret, acesta ├«┼či modific─â pozi┼úia obi┼čnuit─â ┼či ├«i scade capacitatea de a absorbi ┼čocurile la care este supus─â coloana vertebral─â.

Cum se trateaz─â hernia de disc lombar?

├Än cazurile ├«n care afec┼úiunea nu este avansat─â, tratamentul const─â ├«ntr-o rutin─â de exerci┼úii fizice care amelioreaz─â durerea. Tratamentul chirurgical se aplic─â ├«n general persoanelor ale c─âror nerv a fost afectat ├«n mod negativ, cazuri ├«n care durerile sunt foarte puternice. Din cadrul tratamentelor chirurgicale face parte ┼či nucleoplastia, care este o procedur─â minim invaziv─â ce scade presiunea de la nivelul discului intervertebral.

Procedura dureaz─â ├«ntre 20 ÔÇô 30 de minute, iar pacientul nu sufer─â nicio incizie. Pentru a putea beneficia de acest tratament, pacientul trebuie s─â aib─â maximum 45 de ani ┼či s─â nu sufere de o alt─â problem─â neurologic─â.