Cum te poate ajuta micul dejun să slăbeşti

1 2 jpg jpeg

În cadrul studiului, specialiştii au analizat efectele consumului zilnic a mic dejunului, spre deosebire de lipsa acestuia.

Pentru a vedea cum este afectat nivelul de energie al persoanelor care consumă sau nu micul dejun, cercetătorii de la Universitatea Bath din Marea Britanie au realizat timp de şase săptămâni un studiu la care au participat mai multe persoane cu vârsta cuprinsă între 21 şi 60 de ani.

O parte dintre ei au mâncat micul dejun, în timp ce alţii au sărit peste această masă. Cei care nu au mâncat micul dejun au luat prima masă din zi la ora 12, în timp ce celălalt grup a consumat la prima masă din zi cu 700 de calorii mai mult.

La finalul săptămânilor de cercetare, specialiştii au observat că cei care au mâncat micul dejun au reuşit să aibă un nivel mai bun al glicemiei, mai multă energie, dar şi să-şi menţină sau chiar să mai scadă în greutate.

,,Principala concluzie a cercetării este că persoanele care obişnuiesc să mănânce micul dejun ard mai multe calorii decât cei care sar peste această masă. Pe lângă faptul că ard mai uşor caloriile, aceste persoane au şi un nivel mai ridicat de energie”, a afirmat James Betts, medic la Departamentul de Sănătat a Universităţii Bath.