Cum te feresc de boli fructele şi legumele de toamnă

2 jpg jpeg

Dovleacul, sursă de potasiu

Cu gust dulce,dovleacul aduce organismului vitaminele B dar şi potasiu şi bifre. Cartofii dulci conţin vitamina A. Indiferent dacă îi consumaţi copţi, fierţi sau prăjiţi, cartofii dulci sunt o sursă de vitamina A şi fier şi au proprietatea de a preveni apariţia bolilor inflamatorii.

Merele, bune pentru inimă

Dulci sau acrişoare, merele pot fi consumate crude sau coapte, cus au fără coajă. Ele sunt bogate în flavonoide şi au proprietatea de a ne menţine inima sănătoasă. În plus, merele conţin antioxidanţi iar fiecare fruct în parte conţine 4g de fibre.

Perele conţin vitamina C

Dulci şi suculente, perele nu sunt doar un deliciu pentru papilele gustative ci şi o importantă sursă de vitamina C şi cupru pentru organism dar şi de fibre vegetale.

Citeşte mai multe pe această temă AICI