Cum te ajută limonada să scapi de pietrele la rinichi

1 2 jpg jpeg

Pietrele la rinichi, mase dure formate în rinichi care constau, de obicei, de compuşi de calciu insolubili, apar nu doar la adulţi, ci şi în rândul copiilor şi adolescenţilor, potrivit reprezentanţilor de la Cleveland Clinic.

Limonada, care este bogată în acid citric, poate ajuta la prevenirea apariţiei calculilor renali, potrivit lui Dr. Jeffrey Donohoe, urolog pediatru la Cleveland Clinic.

Pietrele la rinichi se formează când oxalaţii, produşi secundari din unele alimente, intră în contact cu urina. Sucul de lămâie, care este scăzut în oxalaţi, poate împiedica creşterea de pietrelor pre-existente şi poate preveni depozitele de cristale din rinichi aflate în curs de dezvoltare să se transforme în pietre.

Cel mai bine este să fie consumată limonada naturală neîndulcită pentru a preveni pietrele, şi, cel mai important, pentru hidratare. Potrivit medicilor de la Clinica Mayo, deshidratarea şi o dieta bogată iîn proteine, sodiu şi zahăr pot creşte riscul de pietre la rinichi. Alti factori de risc includ obezitatea ori bolile digestive.