Cum te afectează convorbirile prelungite la telefon

1 2 jpg jpeg

Poate provoca cancer

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat că utilizarea telefoanelor mobile poate cauza cancer şi a sfătuit utilizatorii să limiteze timpul de folosire cu acest dispozitiv.

Sunt şi numeroase studii care au demonstrat că o convorbire de 50 de minute la telefonul mobil poate afectea creierul. Dacă dorim ca acest lucru să nu se întâmple, trebuie să folosim căşti sau hands free. Astfel, vom fi feriţi de radiaţiile telefonului mobil.

Îţi îmbolnăveşte plămânii şi inima

Un studiu, realizat de cercetători britanici, a demonstrat că telefonul mobil poate provoca boli pulmonare şi cardiovasculare.

Se pare că persoanele care scriu mesaje sau emailuri pe mobil au tendinţa să stea aplecate, iar acest lucru duce la o respiraţie deficitară. Mai mult decât atât, coastele nu mai stau în poziţie normală şi din această cauză inima şi plămânii se chinuie să funcţioneze normal şi ajung într-un final să se îmbolnăvească.

Afectează sistemul reproductiv

Şi cercetătorii ruşi au făcut un studiu prin care au aflat că telefonul nu ar trebui ţinut niciodată în buzunar (el trebuie păstrat în husă, în geantă). Aceşti cercetători au ajuns la concluzia că undele emise de telefoanele mobile afectează sistemul endocrin, reproductiv şi nervos.

Ca toate acestea să nu se întâmple, telefonul mobil ar trebui să stea la 1,5 cm distanţă de corp. La această distanţă nivelul de radiaţii este foarte scăzut.