Cum să-ţi albeşti dinţii

1 2 jpg jpeg

Ce trebuie să faci pentru a avea dinţii albi?

Dacă îţi doreşti dinţi strălucitori sau doreşti să îi albeşti este posibil să obţii acestea chiar la tine acasă. Iată, câteva sfaturi pentru albirea dinţilor:

· Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai eficiente remedii natural pentru albirea dinţilor. Bicarbonatul de sodiu este unul din ingredientele pastei de dinţi pentru albirea dinţilor, aşa că de ce să nu încercaţi? Dacă îl foloseşti în combinaţie cu un periaj meticulos, vei observa că ai reuşit să îndepărtezi anumite pete galbene de pe dinţii tăi graţie particulelor sale fine. Îl puteţi utiliza de fiecare dată când vă spălaţi pe dinţi, dar atenţi să nu-l amestecaţi cu pasta de dinţi deoarece amestecul rezultat ar putea creşte efectul abraziv. Îl puteţi cumpăra din farmacii sau din comerţ.

· Lămâia

Datorită acidităţii sale, lămâia este ideală pentru a oferi dinţilor dumneavostră albul natural. De asemenea, lămâia este perfectă pentru a reduce tartrul şi pentru a vă păstra mereu respiraţia proaspătă. Totodată, vitamina C din lămâie vă întăreşte şi curăţă gingiile. Dacă doriţi să apelaţi la acest fruct pentru sănătatea dinţilor dumneavostră trebuie să vă periaţi dinţii doar cu un pic de zeamă proaspătă de lâmâie, apoi clătiţi cu apă curată. Repetaţi de două ori pe săptămână, nu mai mult întrucât lămâia este acidă si vă poate afecta smalţul dentar.

Pentru un rezultat mai bun, puteţi amesteca 75 grame de bicarbonat de sodiu cu sucul de la o jumătate de lămâie. Cu această compoziţie este indicat să vă periaţi dinţii în fiecare dimineaţă timp de o săptămână.

· Pastă de dinţi pentru albire (home made)

Pentru albirea dintilor acasa, periaţi-vă dinţii 1-2 ori pe săptămână cu acest amestec. Se înmoaie periuţa de dinţi în argilă verde sau în bicarbonat de sodiu. Adaugă o picătură de ulei esenţial de lămâie sau de mandarină. Periaţi dinţii cu pasta obţinută, iar la final clătiţi cu apă de gură obţinută din infuzie de mentă. O altă opţiune est de a trece pe la farmacie. Există o multitudine de produse şi sisteme care albesc dinţii: paste de dinţi, geluri sau chiar plasturi de albire a dinţilor. Cu toate acestea trebuie să iei în calcul faptul că nu există miracole. Aceste remedii naturale pot îmbunătăţi sănătatea dinţilor şi pot albi dinţii cu unu sau două tonuri, dar nu vor putea albi dinţii cu 8 tonuri sau reda albul imaculat pe care doar dentisul cu tratamentele sale îl pot obţine.

· Albirea profesională

Albirea profesională este cea mai eficientă metodă albirea dinţiilor şi pentru a obţine un zâmbet perfect. Există multe tratamente de albire profesională, dar pentru a face alegerea perfectă trebuie să vă consultaţi cu medicul dumneavostră. Împreună cu el veţi opta pentru albirea dinţilor cu lampă ZOOM sau cu lumini LED.

Indiferent de metoda aleasă este bine să fiţi atenţi la alimentaţie. Consumaţi regulat legume şi fructe şi elimanţi cafeaua.