Cum să slăbeşti când ai diabet

Câteva kilograme în minus ajută la îmbunătăţirea stării tale de sănătate şi la scăderea glicemiei, în caz că ai şi diabet. Înainte de a pune în aplicare o dietă de slăbit, discută cu medicul curant, pentru că va trebui să fii atentă la nivelurile glicemiei şi insulinei pe perioada ei. Urmează o dietă echilibrată Pentru a nu risca o creştere sau o scădere bruscă a nivelului de zahăr din sânge, medicul diabetolog Christine Gerbstadt, reprezentanta Asociaţiei americane de diabet, recomandă reducerea cu 500 numărul de calorii pe zi. Este periculos să slăbeşti rapid, deci rezumă-te să pierzi maximum un kilogram pe săptămână. E mai sănătos să slăbeşti treptat. Medicul American indică păstrarea unui echilibru în dietă şi un meniu cotidian compus din 50-55% carbohidraţi complecşi, 30% lipide şi 10-15% proteine. Alege alimente bogate în carbohidraţi complecşi Spre deosebire de carbohidraţii simpli, pe care corpul îi transformă în grăsime pe care o depozitează, cei complecşi sunt absorbiţi lent şi-ţi dau energie. Prin urmare, sursele de carbohidraţi nu trebuie reduse pe perioada dietei de slăbit, ci doar înlocuite cu unele bune, cum sunt cele de carbohidraţi complecşi: orez, ovăz, porumb, linte, morcovi, fasole, nuci, prune, banane, pere, struguri. Se cere şi înlocuirea pâinii albe cu una integrală. Citeşte continuarea articolului pe clickpentrufemei.ro