Cum să îţi înfrângi pofta de alimente nesănătoase

1 2 jpg jpeg

Cele mai ├«nt├ólnite alimente dup─â care oamenii t├ónjesc sunt: dulciurile, carbohidra┼úii, ciocolata, sarea ┼či, uneori, ca┼čcavalul. Iat─â cele mai ├«nt├ólnite cauze ale poftelor de alimente nes─ân─âtoase.

1. Nivel sc─âzut de serotonin─â

Serotonina este un neutransmitator produs, ├«n special, la nivelul tractului gastrointestinal. Serotonina are o influen┼ú─â puternic─â asupra st─ârii de spirit, apetitului ┼či digestiei.

Consumul de carbohidra┼úi ┼či zah─âr cresc eliberarea de serotonin─â, potrivit studiilor de specialitate, ceea ce are ca rezultat o ├«mbun─ât─â┼úire, pe termen scurt, a st─ârii de bine.

A┼ča c─â atunci c├ónd nivelul de serotonin─â este sc─âzut, reac┼úia creierului este ÔÇ×Aceea ciocolat─â sau pr─âjitur─â va rezolva problema!ÔÇŁ. Un nivel sc─âzut de serotonin─â poate fi cauzat de s─ân─âtatea intestinelor (90% din produc┼úia acestui neurotransmi┼ú─âtor este realizat─â la nivelul tractului gastrointestinal), consumul de alcool, sentimentele de depresie, anxietate ┼či boli obsesiv compulsive. Cite┼čte continuarea pe ANTENA SATELOR