Cum să ai un păr strălucitor în 5 paşi? (P)

1 2 jpg jpeg

Însă adesea, multe obiceiuri pe care le-am deprins ne pot deteriora de fapt părul fără să ştim, făcându-l mai tern şi fără luciu. Află mai jos care regulile de aur pentru a te bucura de un păr strălucitor:

2 jpg jpeg

1. Nu te spăla pe cap cu apă fierbinte

Aceasta este cea mai frecventă greşeală pe care o fac femeile, neştiind că apa fierbinte poate deteriora foarte uşor părul, fiindcă agresează cuticula care protejează structura firului. Clăteşte-te cu apă călduţă şi părul tău va fi mai strălucitor.

2. Nu sări peste paşi

Dacă renunţi la folosirea unui balsam de păr după aplicarea şamponului, părul tău va simţi asta şi va fi mai tern după ce îl usuci. Stresul de zi cu zi la care e expus părul în mod normal îl face oricum mai aspru, aşa că este esenţial să folosim un balsam pentru hidratarea şi netezirea cuticulele firelor de păr – paşi foarte importanţi dacă ne dorim un păr moale şi strălucitor. După uscare sau pe părul umed, proaspăt spălat, pulverizează un ulei de păr tratament tip spray, fără clătire, care conferă un plus de luciu părului şi care se menţine timp îndelungat (Ulei tratament Schauma Mirror Gloss 24h, preţ 15.99 lei).

3. Foloseşte produse nutritive cu micro-cristale lichide

Secretul efectului de amplificare a luminozităţii părului provine din formula specială a şampoanelor, balsamurilor şi uleiurilor de păr care au la bază micro-cristale lichide. Cele mai bune rezultate le poţi întâlni folosind produse din gama Schauma Mirror Gloss 24h, pe care o poţi cumpăra din supermarket la un preţ corect: 8,89 lei şampon sau balsam 250 ml, 15.99 lei ulei tratament spray pentru strălucire.

Micro-cristalele lichide din formula produselor Schauma Mirror Gloss pătrund în structura firului de păr şi îl fac să reflecte lumina ca o oglindă, oferindu-i un luciu intens şi cu 100% mai strălucitor, care se menţine la nivel maxim timp de 24 de ore. În plus, formula hidratează şi netezeşte cuticulele fibrelor capilare, făcând părul mai suplu.

4. Usucă-ţi părul cu prosopul, fără a freca

Evită pe cât posibil uscarea cu foehnul şi alege în schimb să-l tamponezi cu prosopul, însă fără a freca, pentru a evita ca suprafaţa firelor de păr să rămână aspră.

5. Nu pieptăna părul mai des de o dată pe zi

Pieptănarea excesivă, mai ales pe părul uscat sau umed, agresează părul şi îl poate rupe. Obişnuieşte-te să îţi piepteni părul după aplicarea balsamului, chiar sub duş, cu un pieptene cu dinţi rari. Dacă totuşi ai nevoie de aranjarea părului în timpul uscării, alege o perie rotundă, dar ai grijă să aibă peri din păr natural – astfel pieptănarea va fi mai blândă.

Nu uita că întotdeauna, o îngrijire corespunzătoare redă părului monoton şi lipsit de vitalitate un luciu uimitor. Alegerile bine făcute vor contribui la o mai bună îngrijire a părului.