Cum recuno┼čti patru probleme de s─ân─âtate ale bebelu┼čului

1 2 jpg jpeg

Este important ca p─ârin┼úii s─â apeleze la specialist pentru a identifica ├«n mod corect cauzele disconfortului pe care cei mici ├«l resimt atunci c├ónd ├«i doare ceva. ├Än majoritatea cazurilor, senza┼úia de durere la bebelu┼či apare ca urmare a patru afec┼úiuni.

Simptomele erupţiei dentare

Primii din┼úi┼čori apar de obicei ├«n jurul v├órstei de ┼čase luni, ├«ns─â, ├«n cazul unora, erup┼úia dentar─â poate ├«ncepe ┼či la un an. Semnele sunt diferite de la un copil la altul, mai frecvente fiind: subfebrilitate, febr─â, agita┼úie pe timpul nop┼úii ┼či inflama┼úia gingiilor. De asemenea, copilul pl├ónge, produce mai mult─â saliv─â ┼či ├«┼či introduce dege┼úelele ├«n gur─â.

"Pentru a ameliora aceste st─âri, p─ârin┼úii pot folosi geluri calmante ce reduc inflama┼úia gingiilor, antipiretice, analgezice ┼či antiinflmatoare", recomand─â prof. dr. Evelina Moraru, medic pediatru la Spitalul Clinic de Urgen┼ú─â pentru Copii "Sf. Maria" Ia┼či.

Otita, mai frecventă înainte de vârsta de trei ani

Mai mult de dou─â treimi din copii dezvolt─â cel pu┼úin un episod de otit─â medie acut─â ├«nainte de v├órsta de trei ani. Boala se manifest─â cu dureri, secre┼úii care se scurg din ureche, nervozitate ┼či tendin┼úa de a duce mereu m├óna la locul care ├«i sup─âr─â.

"Netratată corespunzător, otita poate avea consecinţe severe, în unele cazuri ducând chiar la pierderea acuităţii auditive", completează prof. dr. Moraru.

Descoper─â aici cu ce alte probleme se pot confrunta cei mici!