Cum recunoşti patru probleme de sănătate ale bebeluşului

1 2 jpg jpeg

Este important ca părinţii să apeleze la specialist pentru a identifica în mod corect cauzele disconfortului pe care cei mici îl resimt atunci când îi doare ceva. În majoritatea cazurilor, senzaţia de durere la bebeluşi apare ca urmare a patru afecţiuni.

Simptomele erupţiei dentare

Primii dinţişori apar de obicei în jurul vârstei de şase luni, însă, în cazul unora, erupţia dentară poate începe şi la un an. Semnele sunt diferite de la un copil la altul, mai frecvente fiind: subfebrilitate, febră, agitaţie pe timpul nopţii şi inflamaţia gingiilor. De asemenea, copilul plânge, produce mai multă salivă şi îşi introduce degeţelele în gură.

"Pentru a ameliora aceste stări, părinţii pot folosi geluri calmante ce reduc inflamaţia gingiilor, antipiretice, analgezice şi antiinflmatoare", recomandă prof. dr. Evelina Moraru, medic pediatru la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sf. Maria" Iaşi.

Otita, mai frecventă înainte de vârsta de trei ani

Mai mult de două treimi din copii dezvoltă cel puţin un episod de otită medie acută înainte de vârsta de trei ani. Boala se manifestă cu dureri, secreţii care se scurg din ureche, nervozitate şi tendinţa de a duce mereu mâna la locul care îi supără.

"Netratată corespunzător, otita poate avea consecinţe severe, în unele cazuri ducând chiar la pierderea acuităţii auditive", completează prof. dr. Moraru.

Descoperă aici cu ce alte probleme se pot confrunta cei mici!