Cum putem să prevenim diabetul de tipul II

1 2 jpg jpeg

Specialiştii sunt de părere că persoanele care mănâncă de două ori pe zi preparate gătite în casă sunt mai puţin predispuşi diabetului, spre deosebire de cele care obişnuiesc să consume produse semipreparate.

Explicaţia cercetătorilor este una simplă: cosumul mâncărurile gătite în casă ne ajută să ne menţinem mai uşor greutatea, ceea ce ne face şi să consumăm mai puţine grăsimi, zahăr, alimente care se găsesc din belşug în produsele de tip fast-food.

La aceste concluzii au ajuns oamenii de ştiinţă după ce au au realizat o cercetare care s-a desfăşurat pe o perioadă de 36 de ani şi la care au participat aproximativ 100.000 de persoane care nu aveau probleme mari de sănătate.

În prmă fază, specialiştii au analizat obiceiurile alimentare ale voluntarilor: dacă obişnuiau să mănânce la micul dejun, de câte ori pe săptămână mâncau preparate gătite în casă şi de câte ori semipreparate.

Astfel, rezultatele obţinute au arătat că participanţii care consumau mâncare gătită în casă mai des erau şi cei care nu aveau fluctuaţii de greutate şi care nu erau predispuşi diabetului de tipul II.

„Tot mai multe persoane obişnuiesc în ultimii ani să mănânce în oraş sau să consume semipreparate, fapt ce poate avea un impact major asupra greutăţii, dar şi a stării de sănătate. Cercetarea noastră a arătat că mâncarea gătită în casă nu numai că este mai gustoasă, ci este mai sănătoasă şi ajută la prevenirea mai multor afecţiuni, printre care cele cardiovasculare şi a diabetului de tipul II“, a afirmat Geng Zong, cercetător în domeniul Nutriţiei la Şcoala de Sănătate Publică a Universităţii Harvard.