Cum prepari cea mai sănătoasă salată

1 2 jpg jpeg

La fel de multe beneficii aduce şi obiceiul de a pune deasupra de salate nuci sau avocado.

În urma mai multor analize, oamenii de ştiinţă britanici au ajuns la concluzia că grăsimile sănătoase din uleiul de măsline, din nuci şi din avocado ajută la prevenirea hipertensiunii arteriale, dar şi a riscului de boli cardiovasculare.

Rezultatele cercetării, realizate de specialiştii de la Colegiul Regal din Londra, Anglia, au arătat că atunci când mâncăm două tipuri de alimente are loc o reacţie în stomac.

Mai exact, combinarea alimentelor duce la formarea de acizi graşi nitro, cei care ajută la reducerea tensiunii arteriale mărite.

,,Concluziile studiului nostru întăresc rezultatele altor cercetări care au arătat că dieta mediteraneeană bogată în nuci şi ulei de măsline poate scădea riscul de apariţie a bolilor cardiovasculare. Deşi se crede că o cantitate mai mare de grăsimi vegetale, cum sunt cele din fructele oleaginoase şi din uleiul de măsline, poate dăuna sănătăţii, studiile au arătat că ele nu sunt deloc nocive”, a afirmat Philip Eaton, cercetător la Colegiul Regal din Londra.