Cum poţi beneficia de vitamina D din ciuperci

1 2 jpg jpeg

Pentru a beneficia de vitamina D, specialiştii recomandă ca ciupercile să fie scoase din ambalajul lor şi să fie expuse la soare pentru jumătate de oră înainte de a fi consumate.

La fel ca pielea noastră, ciupercile transformă lumina ultravioletă de la soare în vitamine. În plus, ciupercile continuă să facă acelaşi lucru şi după ce au fost recoltate.

În cadrul studiului, o parte dintre cei 30 de participanţi au primit zilnic, timp de 12 săptămâni, capsule care conţineau fiecare 2.000 de unităţi de vitamina D, iar ceilalţi au consumat ciuperci care au fost expuse la soare.

La finalul cercetării, rezultatele testelor de sânge au arătat că participanţii din ambele grupe aveau un nivel asemănător de vitamina D.

,,Rezultatele obţinute au arătat că ciupercile expuse la soare pot conţine nivelul necesar de vitamina D2 de care are nevoie o persoană fără probleme de sănătate. Mai mult, ciupercile expuse jumătate de oră la soare pot avea acelaşi nivel de vitramina D2 precum suplimentele de pe piaţă care conţin aceeaşi vitamină, fie combinaţia dintre vitamina D2 şi D3”, a precizat Michael Holick, autorul cercetării şi profesor la Facultatea de Medicină a Universităţii din Boston, SUA.

Concluziile studiului au fost prezentate în cadrul Societăţii Americane de Biochimie şi Microbiologie din Boston.