Cum poţi arde mai multe calorii în timpul mersului

1 2 jpg jpeg

Rezultatele unei cercetări recente au arătat că un mers mai rapid poate ajuta la stimulrea metabolismului, respectiv la arderea mai rapidă a caloriilor.

Mai exact, schimbarea vitezei în timpul mersului poate face ca numărul caloriilor arse să crească cu 20%, spre deosebire de cazul în care mergi în acelaşi ritm.

Explicaţia specialiştilor este una simplă: dacă persoana grăbeşte pasul în timpul mersului şi cantitatea de energie pe care o consumă este mai ridicată, acelaşi lucru fiind valabil şi în cazul caloriilor care se ard.

În cadrul studiului, oamenii de ştiinţă au analizat mai multe tipuri de mers, dar şi numărul de calorii pierdute în tot acest timp.

Astfel, cercetătorii au ajuns la concluzia că participanţii care schimbau viteza în timpul mersului (alternau mersul rapid cu cel lent) ardeau mai multe calorii, spre deosebire de voluntarii care mergeau în acelaşi ritm.

„Am descoperit că schimbarea ritmului în timpul mersului aduce beneficii mai ales dacă persoana vrea să piardă în greutate. Dacă persoana măreşte viteza în timpul mersului şi dacă parcurge distanţe mai mari, atunci şi numărul de calorii arse este mai mare“, afirmă Manoj Srinivasan, profesor la Universitatea de Stat din Ohio, SUA.

Concluziile cercetării au fost publicate în Jurnalul Medical „Biology Letters“.