Cum pot să slăbească persoanele diagnosticate cu obezitate

1 2 jpg jpeg

Mai exact, activitatea fizică şi stilul de viaţă activ ajută la diminuarea efectelor pe care genele persoanei obeze le are. De asemenea, specialiştii sunt de părere că înotul, dar şi alergarea aduc mai multe beneficii persoanelor care se luptă cu greutatea în plus, spre deosebire de tehnica de reducere a porţiilor de alimente sau număratul caloriilor.

În cadrul studiului, realizat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea McMaster din Canada, au fost analizate datele obţinute de la 17.400 de persoane din 17 ţări, de pe mai multe continente.

Astfel, cercetătorii au verificat impactul a 14 gene care predispuneau la obezitate, dar şi cât de multă activitate fizică făceau voluntarii care aveau probleme cu greutatea.

Rezultatele obţinute în urma analizelor au arătat că participanţii care aveau probleme cu greutatea şi care făceau mişcare ori de câte ori puteau au reuşit să piardă din kilogramele în plus.

În schimb, cei care au urmat diferite tipuri de dietă (ce presupuneau restricţii alimentare sau numărarea caloriilor) au întâmpinat dificultăţi în ceea ce priveşte slăbitul.

„Suntem încrezători că rezultatele obţinute vor fi de folos multora dintre persoanele care se luptă zi de zi cu kilogramele în plus“, a afirmat Hudson Reddon, autorul cercetării şi profesor în cadrul Universităţii McMaster.