Cum pot să ne îmbolnăvească zgomotele din jur

1 2 jpg jpeg

Mai exact, specialiştii sunt de părere că zgomotele din jurul nostru pot influenţa apariţia mai multor simptome, printre care senzaţia de greaţă, de ameţeală, stările de oboseală, durerile abdominale, dar şi cele de cap.

Dacă până de curând se credea că aceste neplăceri erau asociate doar cu mediul de lucru unde zgomotele erau foarte puternice, mai nou cercetătorii spun că mare majoritate a persoanele sunt afectate de acest nou sindrom cauzat de zgomot.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Southampton din Marea Britanie au mai descoperit că dizpozitivele moderne pe care mulţi dintre noi le avem în locuinţe nu fac altceva decât să crească poluarea fonică, respectiv apariţia simptomelor asociate cu aceasta.

„Important de ştiut este că dintre toate persoanele, copiii sunt cei mai afectaţi de poluarea fonică din jurul nostru. Acum ştim că multe dintre simptomele cu care multe persoane se confruntă zilnic pot fi puse pe seama zgomotelor care provin de la dispozitivele moderne cu care ne înconjurăm“, a precizat Tim Leighton, cercetător în cadrul Universităţii din Southampton.