Cum pot afecta produsele fast-food apetitul alimentar

1 2 jpg jpeg

Un studiu recent, realizat de speciali┼čtii australieni pe cobai, a ar─âtat c─â bugerii, cartofii pr─âji┼úi ┼či alte produse fast-food pot suprima dorin┼úa de a avea o alimenta┼úie echilibrat─â ┼či de a alege alimente s─ân─âtoase.

Cercet─âtorii consider─â c─â descoperirile pot explica de ce consumul frecvent de alimente de tip fast-food pot duce la schimbarea comportamentului alimentar, ceea ce cre┼čte riscul de apari┼úie a excesului de greutate.

├Än cazul cobailor, alimenta┼úia nes─ân─âtoas─â pe termen mai lung a f─âcut ca reac┼úia lor ┼či apetitul alimentar c├ónd vine vorba de m├óncarea s─ân─âtoas─â s─â scad─â semnifiactiv. ├Än plus, aportul caloric mai mare ┼či-a pus amprenta asupra greut─â┼úii lor.

,,Se poate ├«nt├ómpla ca organismul s─â perceap─â consumul frecvent de produse de tip fast-food ca pe o recompens─â, iar acest lucru nu este deloc benefic pentru s─ân─âtateÔÇŁ, a afirmat Margaret Morris, profesor la Universitatea New South din Tara Galiilor.

Speciali┼čtii de la Organiza┼č┼úia Mondial─â a S─ân─ât─â┼úii atrag din nou aten┼úia asupra num─ârului tot mai mare de persoane care sufer─â de obezitate ├«n ├«ntreaga lume.

Potrivit ultimelor statistici, aproape 10% din persoanele adulte sufer─â de obezitate la nivel mondial.