Cum pot afecta b─âuturile energizante s─ân─âtatea creierului

1 2 jpg jpeg

Rezultatele celei mai recente cercet─âri ├«n domeniu au ar─âtat c─â tinerii care consum─â mai mult de cinci b─âuturi energizante pe s─âpt─âm├ón─â au un risc de ┼čapte ori mai mare de a suferi leziuni la nivelul creierului, spre deosebire de adolescen┼úii care nu consum─â b─âuturi de acest fel.

De asemenea, cercet─âtorii avertizeaz─â c─â rezultatele recente ale studiilor au ar─âtat c─â un pericol reprezint─â ┼či faptul c─â mul┼úi dintre adolescen┼úi prefer─â s─â combine b─âuturile energizante cu alcool, ceea ce cre┼čte ┼či riscurile pentru s─ân─âtate.

ÔÇ×Studiile realizate p├ón─â acum au eviden┼úiat faptul c─â b─âuturile energizante pot afecta starea de s─ân─âtate a persoanei, cu at├ót mai mult ├«n cazul adolescen┼úilor, mai ales c─â ei sunt ├«nc─â ├«n proces de cre┼čtere. Dozele mari de cafein─â ┼či de alte substan┼úe nu tocmai s─ân─âtoase din b─âuturi pot afecta s─ân─âtatea creierului, pot influen┼úa procesul de recuperare de dup─â efort ┼či pot produce modific─âri ├«n organismÔÇť, a afirmat Michael Cusimano, medic neurochirurg la Spitalul ÔÇ×St. Michael'sÔÇť din Canada.

Leziunile care pot apărea la nivelul cerebral în cazul adolescenţilor sunt cu atât mai periculoase cu cât creierul lor este încă în plin proces de dezvoltare.