Cum poate să te ajute gândirea să slăbeşti

1 2 jpg jpeg

În schimb, atunci când considerăm că un produs conţine puţine calorii şi îl consumăm în cantităţi mai mari, arderile devin mai lente.

Pentru a vedea care este efectul citirii etichetelor asupra metabolismului, psihologul Alia Crum de la Şcoala de Afaceri Columbia din New York a realizat studiul Milkshake pe un număr mai mare de persoane.

În cadrul cercetării, fiecare participant a consumat zilnic un milkshake care conţinea 380 de calorii, însă unii ştiau că are 620 de calorii, în timp ce ceilalţi 140.

Imediat după ce au dat milkshake-urile, specialiştii au măsurat nivelul hormonului ghrelin, cunoscut şi sub denumirea de hormonul foamei (el influenţează şi arderile din organism).

Astfel, cercetătorii au observat că participanţii care ştiau că băutura conţinea mai puţine calorii aveau la scurt timp nivelul hormonului ghrelin mult mai redus decât ceilalţi participanţi.

,,Cel mai probabil numărul caloriilor de pe etichetă au un fel de efect placebo asupra gândirii, respectiv a metabolismului nostru. Atunci când ştiam că mâncăm ceva ce conţine multe calorii ne simţim mai vinovaţi şi cosumăm următoarea masă la un interval mai mare de timp”, a afirmat psihologul Alia Crum.