Cum poate influenţa internetul sănătatea seniorilor

1 2 jpg jpeg

├Än compara┼úie cu seniorii care nu folosesc internetul sau alte dispozitive moderne, cei care aveau astfel de procup─âri obi┼čnuiescs─â fie mai activi, dar ┼či s─â m─ân├ónce mai s─ân─âtos.

La aceste concluzii au ajuns cercet─âtorii dup─â ce au consultat mai multe persoane ┼či au analizat riscul de apari┼úie a cancerului colorectal.

La studiul, publicat ├«n octombrie ├«n Jurnalul Medical ,,Epidemiologia Cancerului, Biomarkeri ┼či PrevenireÔÇŁ, au participat 6.000 de b─ârba┼úi cu v├órsta de peste 50 de ani.

Ace┼čtia au r─âspuns la mai multe ├«ntreb─âri privind stilul de via┼ú─â, dieta ┼či activitatea fizic─â o dat─â la doi ani ├«n intervalul 2002-2011.

├Än plus, participan┼úii au fost ├«ntreba┼úi dac─â au efectuat teste pentru prevenirea cancerului colorectal, fie obi┼čnuiesc s─â utilizeze internetul.

Astfel, speciali┼čtii au observat c─â cei care folosesc internetul au mai mult─â grij─â de s─ân─âtatea lor ┼či fac testele medicale uzuale mai des. Ace┼čtia nu numai c─â mergeau mai des la medic, ci ┼či aveau o alimenta┼úie echilibrat─â.

,,Este foarte intersant─â asocierea dintre utilizarea internetului ┼či grija mai mare pentru propria s─ân─âtate. Toate informa┼úiile care se g─âsesc pe internet ajung s─â influen┼úeaze persoana ┼či ea merge mai des la medic, iar acest lucru este esen┼úialÔÇŁ, a precizat Christian von Wagner, autorul studiului ┼či profesor la Colegiul Universitar din Londra, Marea Britanie.