Cum poate apa caldă cu lămâie să-ţi afecteze dantura

1 2 jpg jpeg

În timp ce specialiştii în nutriţie spun că cunoscuta băutură stimulează digestia, ajută la eliminarea toxinelor din organism şi favorizează pierderea de kilograme, medicii stomatologi susţin că aciditatea din băutură erodează smalţul dinţilor, ceea ce creşte riscul de apariţia a petelor pe dinţi, dar şi a sensibilităţii dentare.

Mai mult, în urma testelor realizate în laborator, profesorul Damien Walmsley de la Asociaţia Dentiştilor din Marea Britanie afirmă că aciditatea lămâiei în combinaţie cu apa caldă face mai multe rău sănătăţii dentare decât alte alimente acide.

„Sucul de lămâie, de exemplu, are ph-ul între valoarea 2 şi 3, ceea ce îl face să fie foarte acid. În plus, temperatura ridicată a apei favorizează procesul de erodare a smalţului dentar, ceea ce afectează şi mai mult dantura“, a afirmat profesorul Damien Walmsley.

Şi specialiştii din cadrul Fundaţiei Britanice de Sănătate Dentară susţin că deşi apa caldă cu lămâie este o bună sursă prin care se poate asimila vitamina C, băutura poate face mult rău sănătăţii dentare, mai ales dacă este consumată pe termen lung,