Cum poate afecta stresul aspectul fizic

1 2 jpg jpeg

Rezultatele studiului recent au arătat că stările frecvente de stres fac ca persoana să fie mai puţin atractivă.

Explicaţia specialiştilor este una simplă: nivelul ridicat de cortizol din organism (cunoscut ca fiind hormonul stresului) poate face ca şi nivelul de glucoză să se modifice, ceea ce poate afecta aspectul muscular, respectiv aspectul feţei şi nu numai.

În cadrul cercetării, specialiştii au luat mai multe monstre de salivă de la voluntari, apoi aceştia au făcut mai multe seturi de poze.

După ce au verificat nivelul de cortizol în cazul participanţilor şi au analizat fotografiile, cercetătorii au ajuns la concluzia că voluntarii care erau mai stresaţi aveau şi un aspect mai puţin plăcut în poze, spre deosebire de ceilalţi participanţi la studiu.

„Stresul pe perioade mai lungi de timp poate afecta aspectul fizic. Mai exact, hormonul stresului poate influenţa procesul de transportare a glucozei în celule, ceea ce poate afecta aspectul muscular şi vasele de sânge. Toate aceste modificări pot avea impact asupra aspectului fizic“, a precizat Fhionna Moore, specialişti în comportament din Marea Britanie.