Cum poate afecta perioada de menopauză memoria

1 2 jpg jpeg

Specialiştii australieni sunt de părere că aproximativ 4 din 10 femei care trec prin perioada de menopauză se pot confrunta cu neplăceri de acest gen.

Mai mult, ei suţin că femeile pot avea dificultăţi de concentrare, mai ales în anumite momente ale lunii, toate acestea fiind cauzate schimbările care apar la nivel hormonal.

La cercetarea, realizată în anul 2011, au participat 12.450 de femei din SUA. După ce au fost consultate de medic, aproximativ 40% dintre acestea au recunoscut că au început să uite mai mult de când au intrat la menopauză.

În urma altui studiu, la care au participat 16.000 de femei, cercetătorii au observat că acestea se plângeau tot mai mult că le este dificil să se concentreze.

,,Pierderile uşoare de memorie şi dificultăţile de concentrare pot îngreuna o parte dintre activităţile zilnice ale femeilor care trec prin perioada de menopauză. Toate schimbările care apar la nivel hormonal în această perioadă pot afecta zonele din creier care sunt responsabile de memorie şi concentrare, respectiv hipocampusul şi cortexul prefrontal”, a precizat Martha Hickey, profesor la Universitatea Melbourne din Australia şi expert în obstretică-ginecologie.