Cum poate afecta excesul de greutate memoria

1 2 jpg jpeg

Mai exact, specialiştii sunt de părere că persoanele care au exces de greutate tind să aibă mai multe tulburări de memorie ca urmare a asocierii directe între indicele mare de masă corporală şi probleme de concentrare, de memorare.

Cercetărorii sunt de părere că acestora le este mult mai dificil să-şi amintească numele unor persoane pe care le-au cunoscut, date legate de anumite evenimente sau acţiuni pe care le-au făcut.

Explicaţia oamenilor de ştiinţă este una simplă: exacesul de greutate, problemă tot mai des întâlnită atât în rândul copiilor, al adulţilor şi al vârstnicilor, poate influenţa structura, dar şi modul în care funcţionează creierul.

În cadrul studiului, specialiştii de la Universitatea Cambridge au testat 50 de participanţi, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani, care aveau indicele de masă corporală cuprins între 18 şi 51 (între 18 şi 25 este considerat normal, între 25 şi 30 specific persoanelor supraponderale, iar peste 30 pentru obezitate).

După ce au fost supuşi şi la mai multe teste de memorie, cercetătorii au ajuns la concluzia că voluntarii care aveau indicele de masă corporală mai ridicat erau şi cei care au obţinut rezultate mai mici la evaluări.

„Nu putem spune că persoanele supraponderale sunt neapărat şi mai uituce, ci doar că există o legătură directă între excesul mai mare de greutate şi problemele de memorie“, a afirmat Lucy Cheke, autorul cercetării şi profesor în cadrul Universităţii Cambridge.