Cum obţii formularul E 112 pentru tratament în străinătate

1 2 jpg jpeg

În cazul în care vreţi să efectuaţi un tratament în străinătate, pentru a obţine formularul E 112 trebuie îndeplinite două condiţii: tratamentul pe care îl veţi urma să existe în pachetul serviciilor medicale de bază din România, şi să nu poată fi acordat la timp sau în condiţiile impuse de boală.

Formularul E 112 se eliberează înainte să plecaţi din ţară şi este valabil numai în original. Serviciile medicale acordate în baza acestui document se decontează numai între instituţii, pe bază de facturi. În cazul în care Comisia de Specialitate de la nivelul Casei de Asigurări de Sănătate constată că deplasarea la tratament nu este în beneficiul pacientului şi îi poate agrava starea, are dreptul să nu aprobe dosarul.

Acte necesare:

- cerere - copie a actului de identitate sau, după caz, a certificatului de naştere - raport medical cu recomandarea pentru efectuarea tratamentului în străinătate Vezi de ce alte acte mai ai nevoie şi ce paşi trebuie să urmezi pentru a beneficia de tratament în străinătate, AICI!