Cum ne afectează durerile lombare jumătate din corp

1 2 jpg jpeg

Toate acestea şi mult mai multe dintre problemele interne depistate la un moment dat, dureroase sau nu, îşi pot avea originea în micile leziuni apărute la nivelul coloanei vertebrale lombare. Dr. Ilie Roşca, şef de secţie la Bio Ortoclinic, ne spune care sunt ariile din corp corespondente acestei porţiuni din coloana vertebrală şi explică problemele care pot apărea. Măduva spinării, canalul de transmitere Sistemul nervos controlează şi coordonează toate organele şi structurile corpului uman, iar măduva spinării este singurul canal de transmitere a impulsurilor de la şi către creier pentru toate funcţiile corpului.

”În aceste condiţii, orice modificare apărută la nivelul vertebrelor sau al discurilor intervertebrale poate cauza iritaţii ale sistemului, cu efect direct asupra structurilor corespondente, organelor şi funcţiilor din zona respectivă. Iar tratamentul aplicat zonelor dureroase este ineficient dacă nu este corelat cu proceduri menite să remedieze problema de bază, apărută la nivelul coloanei vertebrale”, subliniază dr. Roşca,

Specialistul celei mai mari clinici de vertebrologie din România susţine că aşa-numitele dureri de mijloc pot afecta organe şi părţi din toată jumătatea inferioară a organismului.

Medicul explică detaliat ce arii corespondente are zona lombară a coloanei vertebrale, una dintre porţiunile cele mai afectate de sedentarism, unde pacienţii reclamă cel mai frecvent dureri provocate de leziuni vertebrale sau intervertebrale.

Citeşte continuarea articolului AICI