Cum îţi pot afecta produsele de îngrijire sănătatea

1 2 jpg jpeg

Specialiştii de la Universitatea ,,St. Louise" din Washington (SUA) au descoperit cel puţin 15 substanţe în produsele cosmetice, cum sunt şi ftalaţii (folosiţi la fabricarea produselor din plastic), care eu efecte nocive asupra sănătăţii.

În cadrul studiului, cercetătorii au analizat nivelul a 111 chimicale care se găseau în urina şi sângele a celor 31.575 de voluntare.

Astfel, ei au ajuns la concluzia că aceste substanţe afectează nivelul hormonal din organism, ceea ce poate duce la apariţia timpurie a perioadei de menopauză.

De exemplu, participantelor care aveau un nivel ridicat de astfel de substanţe în organism le-a venit cu patru ani mai devreme menopauza, spre deosebire de celelelate.

,,Aceste schimbări care nu ar trebui să aibă loc în organism nu duc numai la infertilitate, ci pot creşte riscul de apariţie a problemelor cardiace, a osteoporozei, chiar şi a unor tipuri de cancer. Pe lângă expunerea la aceste chimicale prin cosmetice şi produsele de îngrijire, ele ajung în sânge şi prin alimentaţia pe care o avem”, a afirmat profesorul Amber Cooper, coordonatorul studiului.

Concluziile cercetării au fost publicate în Jurnalul Medical PLOS ONE.