Cum îţi influenţează greutatea ceea ce vezi la tv

1 2 jpg jpeg

Pe de altă parte, dacă nu sunt pe deplin interesate de ceea ce văd ele aleg să consume diferite alimente. Mai exact, riscul de a mânca nesănătos creşte cu 52%.

Pentru a vedea exact cum ne influenţează ceea ce vedem al televizor, specialiştii de la Universitatea Uppsala din Suedia au analizat ceea ce obişnuiesc să consume 18 femei în timp ce se uitau la televizor.

Astfel, rezultatele obţinute au arătat că participantele care nu erau interesate de ceea ce vedeau la televizor simţeau nevoia să apeleze la gustări, în timp ce celelalte erau captivate de emisiune tv şi nu simţeau nevoia de a mânca.

,,Dacă ştiţi că aveţi tendinţa de a mânca mult în faţa televizorului, lucru care se întâmplă în special atunci când nu suntem interesaţi de ceea ce vedem, e important să aveţi pregătite gustări sănătoase. Bine este ca ele să fie puse în boluri mici, mai ales că avem tendinţa de a mânca mai mult decât trebuie atunci când ne uitam la televizor”, a afirmat Aner Tal, cercetător la Universitatea Cornell (SUA).