Cum îţi dai seama că eşti abuzat emoţional în relaţia ta

1 2 jpg jpeg

Dacă te regăseşti în cele de mai sus, este cazul să-ţi pui un semn de întrebare în privinţa omului alături de care îţi petreci timpul.

Partenerul nu îţi respectă visurile, speranţele sau dorinţele

Mai mult, le consideră inutile. Uneori face tot ce-i stă în putinţă să le zădărnicească sau să te facă să renunţi. Tot ce trebuie să ştii este că puterea de decizie se află doar în mâinile tale. Asupra lucrurilor din viaţa ta, eşti singurul care poate lua decizii. Idealurile tale sunt ale tale şi atât. Iar lucrurile pe care le ai de dus la bun sfârşit trebuie să le duci.

Nu este niciodată de acord cu ceea ce spui

Dacă ţi se pare că uneori partenerul tău de viaţă tinde să îşi dea dreptate în tot ceea ce face, iar lucrurile spuse de tine le cataloghează ca fiind nesemnificative, incorecte şi banale, atunci te confrunţi cu încă un semn de abuz emoţional.

Decide pe cine trebuie să vezi şi pe cine nu

Un alt semn de abuz emoţional este modul în care partenerul de viaţă încearcă să îţi facă „ordine” în cercul de prieteni şi chiar în ceea ce priveşte membrii familiei. De asemenea, îţi spune cât poţi sta în vizite şi chiar îţi propune să ieşi cât mai rar posibil.

Te face să te simţi vinovat atunci când te distrezi... de unul singur

Nu puţini sunt cei care realizează că o relaţie sănătoasă nu te poate priva de libertatea de a-ţi petrece timpul aşa cum îţi este pe plac. De aceea, dacă atunci când eşti printre prieteni la o terasă, un chef banal, club sau chiar în parc, partenerul tău pune presiuni asupra ta şi te face să te simţi vinovat pentru că nu eşti în preajma lui, este vorba de un alt semn de abuz emoţional.

Citeşte mai multe pe această temă AICI